Dovi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2014. szeptember 8., hétfő

Kéne

Egy felfújható medence kiskád helyett, egy beülő Elinek, egy sámli Dovinak, egy edényszárító és néhány apróság. Például só. De ebben a miniboltban nem lehet kapni. Na jó, sót lehet, csak drágább. Bét Seán a legközelebbi város, Izrael második legkisebb városa, de állítólag ott lehet kapni ilyesmit. A szupermarketben nem, azt már néztük. Mást nem néztünk, mert ezt is csak úgy sikerült, hogy a bankba vitt el minket valaki (mert azt muszáj, és határidős volt), és megkértük, hogy később jöjjön értünk, hogy bemehessünk. Azalatt kiderült, hogy a kibucban a kolbo (bolt) minden híresztelés ellenére jóval drágább, mint az ottani nagy bolt. Szóval nem fogok 36 sékelért sámlit venni. A nevezett cuccok közül más nincs is. Viszont annyira jó lenne, ha már együtt fürödnének. És Eli nem csak addig lehetne a vízben, amíg le nem szakad a kezem. Tudom, hogy addig kéne valaki nyakára járni, míg be nem visz autóval, de ez azért nem olyan egyértelmű. Egyrészt nem is tudom, hogy kinek mikor van autója (mert mindenki a kibucét használja, de csak tagok kérhetik), másrészt, nem akarom, hogy ott nézze végig valaki, ahogy vásárolok.


Na, azóta ma sikerült bejutunk. Kiderült, hogy van egy lista, amin rajta van, hogy mikor megy be valaki a városba, és ha van hely, lehet csatlakozni. Elvileg előre is fel lehet iratkozni, de arról csak annyit tudtunk meg, hogy bonyolult, két nappal előre kell és az interneten. De a bácsi (Hezi) bevitt minket, és ez a lényeg. Sőt, még haza is hozott. Kicsit morcos és türelmetlen volt az elején, de aztán megenyhült, mikor kiderült, hogy még csak most költöztünk ide. Vettünk virágmagot, Másiknak valami mindenre jó csodaszert, éééés kiskádat és beülőt. Mondjuk ketten nem fognak beleférni így sem, valószínűleg. Sajnos. Talán majd, ha Eli ülni fog, és nem kell majd a beülő. Felfújható medencét akartam volna, de az túl nagy volt, és túl sok víz kellett volna bele.

1 megjegyzés:

  1. Szia Eszter! Nekünk van itthon egy akkora felfújható medencénk, amiben szerintem a két kisgyermeked elférne. Szívesen nektek adom! Elküldjem postán?

    VálaszTörlés