Dovi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. szeptember 28., szerda

Elul mérleg


Ezt a mese-féleséget tavaly Ros Hasana előtt írtam. :)


Elul fordítva

Nagy a sürgés-forgás, mindenki készülődik. Elul van. Ilyenkor dől el minden. Az emberek is izgulnak, hogy ki kerül az Élet Könyvébe, de itt fönt minden másképp van, és mégis hasonlóképpen. Ebben a hónapban mindenki nagyon igyekszik, mindenki nagyon jól akar csinálni mindent. Izgulunk, mert Ő figyel minket. A mi sorsunk is Ros Hásánákor írattatik meg és Jom Kippurkor pecsételtettetik be, akárcsak az embereké. Itt fönt is van Élet Könyve. Aki abba belekerül, az a következő év alatt megszülethet és megkezdheti csodálatos kalandokkal teli életét az új családjával. Nálunk mindenkinek az a vágya, hogy átélhesse azt, amikor megérkezik, és újdonsült szülei egyszerre elárasztják várakozásuk minden szeretetével. Mindenki szeretné, hogy ő legyen a középpont, ő legyen az, aki családdá varázsolja két ember szövetségét.
Ha ilyenkor Elulban összekapcsolódnak a szálak, és az emberek között van kettő, pont az a kettő, aki engem akar… Akkor több esélyem van. Akkor talán Ő is könnyebben enged. Akkor én leszek az, aki boldoggá teheti őket, és ők lesznek azok, akik nevelhetnek engem.

2 megjegyzés:

  1. Az Elul egy hónap, ami a zsidó újév (Ros Hásáná) előtt van. Ez nem vidám dolog, mert ilyenkor dől el, hogy valakit a következő évre az élet vagy a halál könyvébe írnak be. Ezért ilyenkor mindenki megbánja, amit rosszul csinált, és bocsánatot kér mindenkitől, akit esetleg megbántott, és persze megbocsát, ha tőle kérnek bocsánatot.

    VálaszTörlés