Dovi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. november 24., csütörtök

Ez volt a mai hírlevélben

A terhesség 29. hete

Kedves Eszter!

Valójában a harmadik trimeszter a 27. héten kezdődik, mostantól azonban a baba életében intenzív fejlődési időszak veszi kezdetét. Rengeteget mozoghat és egyre nagyobb lesz, miközben te is tempósabban hízol. Légszomj és étvágytalanság jelentkezhet, mivel a baba összenyomja a gyomrodat és a tüdődet.

MAMA Ahogy a baba nő, úgy terebélyesedik a mama is. Úgy érezheti, hogy a belső szervei teljesen össze vannak zsúfolva, ez így is van.

A terhesség utolsó időszakának kényelmetlenségeivel a következők segítségével lehet megbirkózni:


* Megfelelő testtartás
* Helyes táplálkozás
* Testmozgás
* Pihenés (amikor csak lehet)

A legtöbb kellemetlenség a derékfájással és a lábfájással kapcsolatos, valamint a tüdőbe jutó levegő mennyiségével. Tarts ki, már nincs sok hátra :)!


Az a lehetőség, hogy a hízás csak most kezdődik igazán nem villanyoz fel túlságosan. Marad a helyes táplálkozás. A megfelelő testtartásról a gyermek gondoskodik, amikor úgy dugja a lábait a bordáim közé, hogy nem nagyon van más választásom, mint egyenesen ülni. A testmozgás és a pihenés elég jól váltják egymást. Mozgok, amíg bírok, aztán pihenek, amíg lehet.
Azt mondja, már nincs sok háta. Hát összesen 10 hét, a munkából még 4...

Viszont lassan egyértelmű lesz a pocakom mindenkinek, akár kabáton keresztül is. Van egy lány, akivel sokszor találkozom a villamoson, és mindig átadja a helyét. Kb. ő az egyetlen. Az igazán kedves tőle, hogy nem mindig rájön, hogy jé, itt egy kismama, hanem megismer. Sőt először nem is a saját helyét adta át, hanem nem engedett valakit leülni, mikor látta, hogy ott vagyok.
Ma pedig egy bácsi a boltban előreengedett a pénztárnál, és még a kosaramat is feltette a szalagra.
Én is ilyen kedvesnek és illemtudónak fogom nevelni azt a kiskölyköt odabenn.

1 megjegyzés:

  1. Az a furcsa, hogy nem csak hogy örülök neki, de soha semmiről nem gondoltam, hogy ez de szörnyű (talán az éjszakai hátfájás kivéve). Nem arról van szó, hogy hú, ez most de rossz, de nem baj, lesz egy kisbabám, úgyhogy inkább elviselem, hanem kifejezetten élvezem. Tök jó, mikor annyira lehet érezni a mozgását, hogy nem mindegy, hogy ülök a széken. :)

    VálaszTörlés