Dovi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. február 25., szombat

Paradoxon

Aludjak, amikor a gyerek alszik.

De:

A gyerek 3 óránként eszik egy órát, mondjuk nyolcszor egy nap. Tehát két evés között átlagosan két óra marad. (Ez tetszőlegesen változik, mivel igyekszem igény szerint szoptatni, de több nem nagyon lehet, mert még kicsi és leesik a vércukra, úgyhogy kelteni kell 3 óránként.)
Az esetek felében evés után nem alszik el, vagy legalábbis nem rögtön. Jobb esetben nézelődik, rosszabban üvölt. A legtöbbször ez a kettő váltakozik.
Marad nagyjából négy alkalom, amikor evés után rögtön elalszik.
Ilyenkor vagy a hasamon alszik el, úgy, hogy én olyan szögben ülök, hogy csak ő tud aludni, én nem. Ha leteszem, felébred. Ha csak lefekszem vele, úgy, hogy ő marad a hasamon, akkor is.
Vagy ő az ágyában van, én a sajátomban, próbálok aludni, de nem tudok.
Vagy álmos is vagyok, tudnék is aludni, de ahogy lerakom a fejem, ő felébred, és addig kell vigasztalni, amíg ő ugyan elalszik, de én felébredek, ellenben nem leszek kevésbé álmos. Ilyenkor szokott a fejem is megfájdulni.
Ez három lehetőség a maradék négy alkalomra. És akkor még nem ettem és zuhanyoztam, hogy csak a legszükségesebbeket említsem.

De nagyon át kéne már pakolni a ruhásszekrényemet, mert halomban állnak benne a terhescuccok, a rendesek meg a szekrény tetején vannak dobozban.

A peszahi takarításra még gondolni sem merek.

6 megjegyzés:

  1. :(
    Képzeld azt, hogy alszol... és csak 1-2 évre kell hozzászokni az alvásmentes léthez, aztán már nem is lesz rá igény. Mamasors... :)

    VálaszTörlés
  2. Sajnos igaz. Ehhez hozzá fogsz szokni szép lassan, főleg ha többen lesztek........:) Ha másért viszont nem is, de a napirendi tanácsok miatt igen sajnáltam, hogy csak S. féléves kora után olvastam a Suttogót............

    VálaszTörlés
  3. és hol van a férjed, amikor lerakod a fejed? Néha ő is lehet "ügyeletes" a szoptatás közötti időben, legalábbis, amikor otthon van. A szekrény megvár ... Mi ez a leesik a vércukra? Ha alszik, akkor álmos, nem éhes, nem?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hát amikor épp nem dolgozik, nem vásárol és nem csinál egyéb olyan feladatokat, amikre én kérem, akkor ő az ügyeletes. :)
      Az orvos, a csecsemős, a szoptatási tanácsadó meg a védőnő szerint amíg nincs négy kiló, addig nem tudja rendesen szabályozni a vércukrát, és ha nem eszik 3-4 óránként, akkor nagyon leesik, amitől csak még álmosabb lesz, és még mélyebben alszik. Ehhez jött még a sárgasága, amitől amúgy is aluszékonyabb volt, de ami miatt még több táplálékra és folyadékra volt/van szüksége. Szóval egyelőre kelteni kell, ha nagyon nem ébred, de már egyre kevesebbszer.

      Törlés
  4. Aha. Akkor kivárjuk, amíg 4 kilós lesz. :)

    VálaszTörlés
  5. Már nem sok hiányzik. Tegnap nem mértük meg fürdésnél, de szerintem már kevesebb, mint fél kiló kell, és mostmár gyorsabban nő. Amúgy nem is annyira sírós (kop-kop-kop), adunk neki infacolt, már csak kicsit nyűgös evés után, de az normális. Ellenben most alszik, de az én hasam fájdult meg, úgyhogy én nem tudok.

    VálaszTörlés