Dovi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2011. december 20., kedd

Nevelés

Két dolog, amit biztos megtanítok az összes gyerekemnek:
  • Ha a buszon állni kell, nem nyavalygunk, hanem örülünk, hogy van két egészséges lábunk, amin tudunk állni. Nem hisztizünk hangosan addig amíg valaki át nem adja a helyét (úgysem fogom elfogadni), és főleg nem rohanunk előre az emberek között, hogy lezuttyanjunk egy néni előtt az utolsó helyre. Ha valaki mégis átadja a helyét, a gyerekek ölbe ülnek, hogy minél kevesebb helyet foglaljunk.
  • Ha valaki pénzt kér az utcán, nem elfordulunk, hanem ha tudunk, adunk neki, mert szegénynek nincsen és éhes. Nem pedig koszos és büdös, akitől el kell fordulni (ha valaki részeg, az más kérdés természetesen). Ha éppen nem tudunk adni neki, akkor azt is megmondjuk neki normálisan, nem pedig elfordulunk és várjuk, hogy elmenjen. 
 És ha ezt megtanulják, mindannyian jobb emberek leszünk. :)

1 megjegyzés:

  1. Azt én sem szoktam érteni, hogy a 6-7 éves gyereknek mért kell mindenáron leülni, és főleg az a szép, amikor úgy ül le, hogy közben anyuka állva görnyedezik a saját táskái plusz a gyermek iskolatáskája alatt. Ilyenkor nem lepődöm meg azon, hogy a férfiak olyanok, amilyenek...

    VálaszTörlés