Dovi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2009. május 27., szerda

Sávuot - sütés-főzés-rohanás

Szóval majdnem éjfél, és még itt ülök, és várom, hogy megsüljön a sávuoti kaja... Egész jó lesz valószínűleg, eléggé bevásároltunk. Illetve míg én iskolában voltam, Steph vásárolt. Meg néhány dolog csak úgy szembe jött velünk. Például egy nagy doboz tejföl meg néhány puding. Velük a hostel ebédlőjében találkoztunk reggelinél, és valahogy bemásztak a táskánkba... Mondjuk ezzel a pudingok elérték, hogy részesei legyenek egy hosszú és furcsa napnak, és megtegyék a Jeruzsálem-Rehovot-Tel-Aviv-Jeruzsálem útvolnalat. Merthogy közölték velünk, hogy kötelező óriási MASA Mega Event van este, és oda csak úgy juthatunk el, ha előtte önkénteskesésből epret szedünk. A trükk csak annyi volt, hogy a buszon közölték, hogy eper helyett krumplit kell szedni, ami ugyebár korántsem olyan kellemes... Leglább kaptunk pólót a végén. Aztán elmentünk a Mega Eventre (emitől már egy hete borsódzott s hátam), és maga Bibi Netanjahu személyesen mondta nekünk, hogy alijázzunk (ha lehet, tegnap). De találkoztam egy magyar fiúval meg egy lánnyal, úgyhogy volt kivel megosztanom az élményt legalább. :)

5 megjegyzés:

  1. Vigyázz, mert a végén még ottragasztanak valami kibucban, és egyenruhában fogsz indulókat énekelni géppuskával a hátadon a szabrékkal együtt... :P

    VálaszTörlés
  2. Ha lesz egy krumpliföldem, én is el fogom terjeszteni, hogy aki segít szedni, az jegyet kap a budapesti olimpiára vagy valami hasonló.. :)

    VálaszTörlés
  3. De akkor neked is oda kell adományoznod minden termést olyanoknak, akik nem tudtak venni maguknak. Ez a föld valami ügyvédé volt, aki semmit nem ad el belőle, hanem mindent adományoz. Ezért önkéntesek szedik a zöldséget.

    VálaszTörlés
  4. Az is lehet, hogy varázslat, epernek indult és krumpli lett belőle az ételallergiások miatt...

    VálaszTörlés
  5. Még mindig jobb a krumpliszedés, mintha a megaevent fejében besoroztak volna...

    VálaszTörlés