Dovi

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

2012. március 4., vasárnap

Nézőpont kérdése

Most próbáljuk vigasztalni Dovit, hogy már nem sokáig fogja ilyen erősen érezni a bélmozgását, és nem lesz mindig ilyen rossz. Aztán egy-két év múlva azt fogjuk magyarázni neki, hogy honnan kéne tudnia, hogy most kakilni fog, és hogy szóljon előre.

Akkor azt is fogjuk magyarázni neki, hogy a nagyok nem hordanak pelenkát, és milyen jó lesz, ha már ő sem fog. Most az ő szemében az én fogyatékosságom, hogy nincs pelenkám és minden alkalommal ott kell hagynom őt, amikor wc-re megyek.

4 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Itt képzeld el, van egy új divat. AZ újszülötteket megtanítják arra, hogy ne kelljen pelót használni. Nagyon érdekes, dehát sok energia a szülő részéről, gondolom. Itt olvashatsz róla:
    http://babyparenting.about.com/od/pottytraining/a/Infant-Potty-Training.htm

    VálaszTörlés
  3. Érdekes. Bár Ranschburg Jenő szerint nincs sok értelme, mert ez ilyenkor még nem tudatos és így nem igazi szobatisztaság. Mondjuk ezt írja is. Azt hiszem, nekem most elég a szoptatásokhoz igazítani az időbeosztást, ez már kicsit sok lenne. :)

    VálaszTörlés
  4. Ez nem az a fajta szoktatás, amit drága Ranschburg szerintem gondolt. Amikor mi kicsik voltunk, akkor anyáink már egy éves kor előtt próbálkoztak, no az volt szerintem is felesleges. AMiről ez az uj őrület szól, az az amit a kinaiak szoktak évszázadok óta. Ők ugyanis egyátalán nem használnak pelenkát...

    VálaszTörlés